Thorsø Høje Sogne

Studierejse til Oberammergau i uge 32, 2020

Tur til Oberammergau

Sammen med Unitas og Norddjurs Provsti planlægger vi en studierejse til Oberammergau i uge 32, 2020.

En rejse til Passionsspillene skal planlægges i god tid. Allerede tidligt i 2019 skal billetterne til spillet bestilles

 

Historien om Passionsspillene i Oberammergau går helt tilbage til 1633. Under trediveårskrigen var der mange, der led og døde af pest. Indbyggerne i Oberammergau lovede Gud, at hvis det lykkedes dem at undgå pesten, ville de hvert 10. år opføre et skuespil, som fremstiller Jesus’ lidelse, død og opstandelse.

Landsbyen blev bevaret, og i 1634 opførte indbyggerne for første gang Passionsspillet. Allerede midt i det 18. århundrede begyndte tilskuere fra hele Tyskland at valfarte til Oberammergau for at se og opleve den store kraft og mystik, som spillet bød på.

Gennem årene har spillet udviklet og ændret sig, men det vigtigste - påskehistorien, med Jesu’ indtog i Jerusalem, hans død på korset og opstandelsen, er den dag i dag stadig Passionsspillets kerne.

I dag er der bygget et stort Passionsspils teater, hvor tilskuerne sidder på overdækkede pladser, men hvor skuespillerne fortsat kan spille under åben himmel. I de år, hvor der ikke er Passionsspil, bliver passionsspils teatret brugt til andre teater- og operaforestillinger.

I 2020 er det 42. gang, landsbyen opfører spillet. En unik kontinuitet for denne oplevelse i verdensklasse. Mere end 2.000 mennesker bringer historien om Jesus fra Nazaret til publikums øjne og ører i løbet af denne fantastiske fem timers lange forestilling. Alle medvirkende skal enten være født i Oberammergau eller have boet i landsbyen i mindst 20 år.

Omkring halvdelen af landsbyens indbyggere spiller med stor indlevelse historien om Jesus, som giver millioner af mennesker håb og styrke.

Præmiereforestillingen i 2020 spilles den 16. maj, og den sidste optræden bliver den 4. oktober. Spillet bliver fremført fem dage om ugen, med mandag og onsdag som hviledage.

Forestillingen begynder om eftermiddagen, og der vil være en pause med tid til at spise aftensmad. På denne måde danner den omkringliggende natur kulisserne for Passionsspilteateret – og er på den måde med til at understrege spillets budskab.

Efterspørgslen på denne unikke begivenhed er enorm.

 

Program:

 

Dag 1. Udrejse: Vi kører fra Norddjurs om morgenen. Dagens mål er området ved Rüdensheim, hvor vi ankommer ud på aftenen. Her skal vi bo to nætter. Vi spiser aftensmad på hotellet.

 

Dag 2: Hildegard af Bingen. En af de mest betydningsfulde personligheder i højmiddelalderen. Hendes hovedbudskab er, at Gud i skabelsen har forbundet menneske og natur i én hellig organisme. Den livgivende energi er Guds kærlighed, Helligånden, som Hildegard kalder ´den ildfyldte kraft'. Hendes teologi kan kaldes en holistisk teologi, en altomfattende organismetænkning, som har sin rod i apostlenes og oldkirkens kristendom. Vi kører til Disibodenberg, hvor vi oplever ruinerne af Hildengards barndoms og ungdomskloster. Derefter til Abtei St. Hildegard, der blev grundlagt af hende selv og har været i funktion siden.

 

Dag 3: Den romantiske rute. Turen byder her på mange byer fra middelalderen, bla. Rothenburg ob der Tauber.

 

Dag 4: Nordlingen og Oberammergau. Undervejs besøger vi Augsburg, som historisk set er én af de vigtigste tyske byer. Sidst på eftermiddagen komme vi til Overammergau hvor vi spiser aftensmad og hygger.

 

Dag 5. Passionsspillet i Oberammergau. En rolig morgen inden spillet begynder om eftermiddagen. Vi spiser aftensmad på overnatningsstedet i pausen og kører til bage til Passionsspillet.

 

Dag 6: Altötting og Kronach: Altötting bliver besøgt af mange katolske pilgrimme hvert år grundet en sort Madonna, som mange har fået hjælp af, siges det. Dagens mål er Kronach, hvor reformationsmaleren Lucas Cranach blev født.

 

Dag 7: Hjemrejse. Undervejs besøger vi Braunschweig. Vi er tilbage i Norddjurs om aftenen.

 

Turen arrangeres sammen med Unitas, og den går fra 7-13 august 2020 - pris pr. person i dobbeltværelse 9.675

 

Kontakt Peter Danielsen på mail pd@km.dk for mere info.

 

Kærlig hilsen - Sognepræsterne Christina Philipstatt Schwencke og Peter Danielsen.

Er der noget, du mangler her på hjemmesiden?

Hvis ja, kan du altid sende en E-Mail til 8236@sogn.dk  eller kontakte os. Hvordan? Klik lige her.

Del dette: